Туризъм

За една малка страна , плажове са големи в Уругвай. Нацията Южна Америка има повече от 400 мили от бреговата линия , сочат данни на Министерството на туризма и спорта на Уругвай. Поради това , морето може да играе голяма роля в почивката си в страната, въпреки че колониалната история и космополитен нюх на Монтевидео може също така да привлече вниманието ви . Каквото и да ви харесва , знам, че пътуват до Монтевидео е на разумни цени , с голямо разнообразие от възможности за настаняване и достъп. Страната е също така относително безопасен за туристи , според Държавния департамент на САЩ , като през пролетта на 2010 година. Чрез Air

Можете да летят до Монтевидео през международното летище Караско . Когато летенето, имайте предвид, че на летището в Буенос Айрес има много повече международни полети , така че цените могат да бъдат значително по-ниски за летене там.

Полетите между Буенос Айрес и Караско се обслужват от Aerolineas Argentinas , Pluna и Sol Airlines. American Airlines има полети между Караско и Маями . Pluna , Gol , Iberia , LanChile , Copa и TACA също имат услуга между Караско и други градове в Южна Америка и Европа. Проверете уеб сайта на летище Carrasco за най-новата информация за полети към и от Монтевидео .   

Ако трябва да достигне Монтевидео от Аржентина , можете да стигнете до там с ферибот. Високоскоростни фериботи тръгват от автогара Tres Cruces , центъра на града и Стария град ( Ciudad Vieja ) до Буенос Айрес по няколко пъти на ден . Пътуването трае около два часа и половина . Можете също така да вземе по-кратък ферибот от Буенос Айрес до Colonia , най-близкото уругваец град в Буенос Айрес, и след това да продължите с автобус до Монтевидео . Проверете списъците на уебсайта на ферибота за информация за подготовка за и от Монтевидео .